Svårt att få ersättning från Trafikverket – Köp rätt försäkring istället
2014-12-10

Svårt att få ersättning från Trafikverket – Köp rätt försäkring istället

Min Attityd berättar att en man från Täby blev beviljad ersättning från Trafikverket för att reparera sitt stenskott. Ersättningen som betalas ut är på 7 330, och ska täcka både reparationer och självrisk för skadan skriver VLT.se.

Att Trafikverket betalar ut ersättning är dock sällsynt. För att det ska ske måste man kunna visa att skadan orsakats av vårdslöshet av Trafikverket eller en entreprenör i deras anställning. Över 3000 skadeståndsanspråk kommer in till myndigheten varje år skriver Sverigesradio.se. Och enligt UNT.se får omkring 90 procent avslag. Däremot saknas det någon ordentlig statistik på hur många som slutligen får rätt.

Därför är det viktigt att man har en bra, heltäckande bilförsäkring, så att man skyddar sig mot plötsliga och dyra utgifter. Stenskott bör repareras så snart som möjligt, då de kan innebära en fara för sikten, och dessutom försvagar bilrutans hållbarhet. Stenskott som inte åtgärdas kan förstöra bilrutan så svårt att den måste bytas ut helt, vilket innebär en ännu större kostnad för bilägaren.

Min Attityd hänvisar till Bilglascentralen.se, som tar på sig självrisken vid reparationer och byte av bilrutor. Men om man inte har nära tillgång till en reparatör med liknande erbjudanden så går det även att minska eller komma runt självrisken vid glasskador med rätt tilläggsförsäkringar.