SKF i enorm affär med Hyundai Motors
2014-04-16

SKF i enorm affär med Hyundai Motors

Följande är en översättning av ett pressmeddelande från SKF: SKF reaches SEK 370 million agreement with Hyundai Motors

Göteborg, 13 januari, 2014: Hyundai Motors har nominerat SKF till leverantör i en affär som värderats till nära 370 miljoner kronor. SKF ska enligt överenskommelsen leverera den nyligen lanserade lagerenheten MacPherson suspension bearing unit (MSBU). SKFs lösning ska utrusta både Hyundai- och Kiafordon som Ceed, Forte, Soul, i30, Sonata, K5, i40, Grandeur, K7, Santa Fe och Sorento. Tidsfristen för affären förväntas fortgå under livslängden för varje bilmodell.

En sådant avtal generar en stor del pengar för båda parter. Det är viktigt att man i ett tidigt stadie rådgör med advokater så att avtalet utformas precis så som både parter önskar. I Göteborg finns Advokatfirman Åberg som menar att man kan förhindra missnöjen om man skriver bra kontrakt. Gör alla företag detta noggrant skulle både företagen och kommunerna tjäna mycket pengar genom minskade rättegångskostnader.

– Jag är mycket glad över vårt utökade samarbete med Hyundai för applikationen för styrning och upphängning med våra robusta lösningar som nyligen lanserades, säger Tryggve Sthen, chef för SKF Automotive. Vår ingenjörskunskap stöder våra kunder i deras resa mot att förbättra prestandan hos deras fordon. Det är givande att få det här erkännandet från Hyundai och jag ser fram emot ett fortsatt växande partnerskap.

- Att jobba med SKF garanterar att vi får den avancerade och högpresterande lösningen vi behöver för att våra fordon ska sticka ut bland de bästa, säger Byeong-Jun Kim, inköpsdirektör på Hyundai Motors. Hyundai har sett en enorm tillväxt globalt under de senaste året, och vi ser att SKFs globala ingenjörskonst och tillverkningsstruktur är ett mycket värdefullt stöd för oss i vår fortsatta tillväxt. Vi är glada över att arbeta med SKF, eftersom vi också har tillgång till deras snabba och skickliga stöd nära oss i Korea, och vi ser fram emot att växa vidare tillsammans med SKF.

Den nya robusta MSBU möter de ökade prestandakraven genom högre pålitlighet och ökad livslängd. Globala bilmodeller måste kunna hantera en större utsträckning av externa krafter i olika körförhållanden. Den här enheten klarar av hög belastning och kan stå emot svåra föroreningar med förbättrad tillförlitlighet.

SKF började med leveranser av MSBU-enheter under 2013 från deras Koreanska fabrik i Busan.

SKF är en av världens ledande leverantör av rullningslager, tätningar, mekatronik, smörjsystem och service som omfattar teknisk support, underhållsservice, teknisk rådgivning och utbildning. SKF är representerat i fler än 130 länder och har cirka 15,000 distributionsplatser världen över. Försäljningen under 2012 gick upp till 64.575 miljoner kronor och antalet anställda var 46.775. www.skf.com