Norwegian Escape – Norweigan Cruise Lines största fartyg
2015-03-23

Norwegian Escape – Norweigan Cruise Lines största fartyg

Det verkar bli ett stort år för exotiska lyxkryssningar. Aftonbladet publicerade i december en lista över 8 stycken nya båtar som är planerade för sina första kommersiella resor under 2015.

http://www.aftonbladet.se/resa/kryssningar/article19748404.ab

På Wondercruises.se finns det möjlighet att boka sig en plats på flera av dessa fartyg. Du kan läsa mer om det här:

http://wondercruises.com/sv/

Ett av de rederier som finns i Wondercruises.se:s katalaog är Norwegian Cruise Line som kommer lansera ett nytt skepp i år, som heter Norwegian Escape.

Norweigan Escape kommer som uppföljare till förra årets Norweigan Breakaway, som sedan det sjösattes har haft stor påverkan på företagets omsättning och marknadsvärde. Samma år som den nya båten började resas utnämndes de till bästa kryssningsföretag i både Amerika och Europa,

http://www.ncl.com/cruise-destination/caribbean/overview

http://www.ncl.com/cruise-destination/europe/overview

och de har sett en tillväxt mycket större än konkurrerande företag under 2014.

http://www.thestreet.com/story/13019291/1/norwegian-cruise-line-nclh-upgraded-from-hold-to-buy.html

Mycket av denna tillväxt verkar ha investerats i det nya skeppet, till vilket de har upphandlat kontrakt med exklusiva Tony-award vinnande föreställningar och berömda personligheter inom mat och dryck. När man tittar på vad fartyget har att erbjuda så verkar det nästan som om detta skepp inte kommer innebära ännu större framgångar under 2015.

http://www.eturbonews.com/54621/norwegian-cruise-line-announces-new-partnerships-leaders-dining-

Bakgrund och tillverkning

Fartyget har varit under konstruktion sedan oktober 2012, då NCL ingick i ett kontrakt med tyska Meyer Werft till värde av upp till 13 miljarder kronor. Byggnadskostnaden för just detta fartyg är beräknat till cirka 6.5 miljarder kronor, och började byggas i mars 2014.

Skeppets dimensioner

Skeppets dimensioner är 324 meter på längden, 41.4 meter på bredden och väger nära 164 600 ton, vilket gör det till ett av det fem största skeppen som byggts. Det har en kapacitet på 4 200 gäster med en stor variation av rum i olika prisklasser. Från stora lyxiga sviter som rymmer upp till sex gäster med privat balkong, till mindre rum för enstaka gäster på insidan av skeppet.

Aktiviteter och underhållning

I egenskap av att vara en lyxkryssare så är det ju så klart fullspäckat med aktiviteter och underhållning. På åttonde däcket finns till exempel ett område som kallas The Waterfront, som erbjuder en promenad med havsutsikt som är kantad av restauranger, barer och butiker. Utöver detta kommer det även finnas underhållningsområden med aktiviteter, spel och en exklusiv porträttstudio som låter gästerna ta professionella fotografier. På däck sju har de byggt The Escape Casino, som är utrustat med en stor bar, 357 toppmoderna spelautomater och 28 bord där det går att spela poker, blackjack, roulett och craps.

Andra speciella attraktioner är så klart en enorm vattenpark, showrooms där de planerar att hålla prisbelönta föreställningar varje kväll och "The Snow Room", vilket är ett rum i anslutning till fartygets spa som hålls på en temperatur kring sex minusgrader, komplett med artificiell fallande snö.

Skeppet kommer ha sin hemmahamn i Miami, och färdas i en rutt mellan PortMiami, Tortola bland de Brittiska Jungfruöarna, Saint Thomas vid de Amerikanska Jungfruöarna, och Nassau i Bahamas.