NetOnNet hyr jättelager i Borås – En möjlighet för Borås arbetslösa?
2014-12-10

NetOnNet hyr jättelager i Borås – En möjlighet för Borås arbetslösa?

Elektronikjätten NetOnNet har tecknat ett avtal med SveaReal för att hyra en enorm lagerfastighet i Borås. Fastigheten går under beteckningen Trucken 1, och har en area på 33 000 kvadratmeter (cirka fyra och en halv fotbollsplaner) och ligger i Viared vid Lindebergshult-Räveskalla. Fastigheten kommer dessutom att byggas ut med cirka 1 500 kvadratmeter kontorslokaler. Tanken är att är att lokalerna ska bli NetOnNets nya centrallager och huvudkontor.

NetOnNet kommer alltså att flytta stora delar av deras verksamhet till Borås. Och med all säkerhet kommer verksamheten även byggas ut och utvecklas efter det. I våras kunde elektronikföretaget rapportera en vinstökning på 40 miljoner, och en femprocentig ökning i omsättning jämfört med tidigare år. Den här flytten kan alltså tolkas som en solklar investering inför framtiden.

Så vad kan det här innebära för Borås? NetOnNet arbetar utifrån affärsidén att pressa priser på elektronik genom att skicka sina varor "Direkt från lagerhyllan". Och 33 000 kvadratmeter är ganska mycket lagerhylla att hålla ordning på; de kommer onekligen behöva mängder av ny personal i området. Kanske kan den här flytten innebära arbetsmöjligheter till de sysslolösa i Borås? Borås har idag en arbetslöshet på 8.5 procent, vilket stämmer överens med genomsnittet i Sverige. Kanske denna utveckling kan hjälpa till att bättra på siffrorna lite.

NetOnNet planerar ha allt klart för att flytta in under september 2015. Så de med kunskap och erfarenhet inom lagerhantering och administration gör nog rätt i att börja vässa sina CVn inför den kommande hösten. Och unga eller oerfarna som vill in i lagerbranschen har också gott om tid på sig att ordna ett truckkort. Eftersom företaget har den största delen av sin verksamhet på internet kommer det också kanske erbjudas karriärmöjligheter för de som är intresserade av IT, systemutveckling och e-handel. Hur som helst så är NetOnNets utveckling någonting som kan vara positivt för Borås och dess invånare.

Lokala utbildningar i Borås med omnejd