E-handelssystem som är utvecklade efter kapacitet
2015-04-21

E-handelssystem som är utvecklade efter kapacitet

Det finns många komponenter som skall passa in när man driver en e-butik. Beroende på dess storlek så behöver man ibland en snabbare e-handelslösning om man har många besökare exempelvis, för att inte skapa en negativ kundupplevelse. Det värsta som folk vet är när man får sitta vida datorn och vänta på att en sida med krävande bilder och effekter skall ladda, eller att kassan inte hanterar köpet tillräckligt snabbt. Men det finns tack och lov många olika plattformar som man kan använda sig av vila kan snabba upp och effektivisera nätbutiken.

AlexandAlexa.com är en brittisk nätbutik som säljer kläder för barn. Dem har nu genom ett samarbete med Panagora fått en helt ny plattform som är betydligt snabbare än den som användes tidigare. Panagora har under endast två veckors tid utvecklat denna plattform som kallas för Panagora EDGE, vilket i vanliga fall kan ta upp till ett kvartal att utveckla. Genom mätningar som genomförts så har siten blivit betydligt snabbare att surfa omkring på vilket är mycket positivt för AlexandAlexa.com. Svenska nätbutiker brukar vända sig till företaget Vendre som har fått fina lovord från sina kunder.

I en artikel på Mynewsdesk så säger VD för Panagora Moon Suck Song att han är nöjd med att lansera en plattform som motsvarar förväntningarna. Det ska endast ta cirka 2 sekunder att ladda sidan, vilket är betydligt snabbare än många andra e-butiker på finns på nätet. Genom att ha en snabb plattform kan man snabbare få resultat från kundkorg till kassa, och självklart så är det även som med vanliga butiker att om man har en god köpupplevelse så kommer man gärna tillbaka som kund. Så har man dåligt med köp men många besökare i sin e-butik så kan det vara värt att se över sin plattform för en teknisk förbättring.